Intresserad av att vara kreativ och skapande?

I Art-Dur Musik- och Bildkonstskola kan Du hitta kreativiteten i Dej och ditt nya intresse. Spela Pop & Rock trummor, gitarr, bas eller i band. Spela i blåsorkester, måla och skapa konst eller delta i workshops… Vi ger dig möjligheten att pröva på olika områden inom musik och bildkonst. Hitta ditt intresse och var kreativ tillsammans med andra eller bara för ditt eget intresse.

Art-Dur Musik- och Bildkonstskola är en nonprofit privatdriven skola vars syfte är att erbjuda barn och ungdomar i västra Åbolands skärgård regelbunden, högklassig, helhetsutvecklande och allmänbildande konstundervisning inom musik och bildkonst. Verksamheten startade 1998 och under 2018 firar Art-Dur 20 år.

Art-Dur erbjuder barn och unga grundläggande konstundervisning inom musik och bildkonst. Art-Dur ger en möjlighet till att pröva på olika konstformer eller att seriöst studera konstformerna. En möjlighet till att pröva på och hitta sitt intresse bland olika konstformer samt även en möjlighet att fördjupa sig i konstformen. Art-Dur har inga inträdesprov, kursplats genom anmälan (vissa kurser kan ha kölistor).

Vid den individuella undervisningen byggs läroplanen upp genom elevens intresse och tidigare kunskap från grunder till fördjupning. Gruppundervisningen efter gruppens ålder, intresse och tidigare kunskaper.

Samtliga kurser inom musik är inriktade på barnmusik, pop, rock, improvisationsmusik och blåsmusik.

Undervisningen bedrivs främst i Ungdomsföreningshuset Framnäs övre våning i Nagu. Pianoundervisningen och musiklekis i Nagusalen. Undervisningen i Korpo sker i skolans musiksal och vid Kommunalgården.  Kortkurser och workshops arrangeras även i verksamheten.

Art-Dur har ett elevantal på ca 100 elever och kursplatser för sammanlagt 120 elever.